آش عباسعلی یکی از انواع آش ها می باشد که مشابه شله قلمکار بوده ولی با قدمت ۲۰۰ ساله. این آش خوشمزه برای استان کرمانشاه بوده و داستان اسم این آش از این قرار است که در زمان گذشته یک آشپز معروف و متدین و بسیار ماهر به نام عباسعلی بوده که در ماه رمضان هر شب در مسجد آش ویژه ای به مردم نذری می داده تا مردم روزه خود را با این آش باز کنند. در این آش انواع حبوبات سبزی تازه و روغن کرمانشاهی وجود داشت که طعم و بوی این آش را فوق العاده می کرد سال ها بعد این آش به نام آشپز آن یعنی آش عباسعلی معروف می شود و به یکی از غذاهای مورد علاقه مردم تبدیل می گردد. یکی از خواص این آش کش آمدن آن است که کار هر کسی نمی باشد در واقع کش آمدن این آش چیزی شبیه به پنیر پیتزا می باشد و تهیه این آش مستلزم حوصله زیاد است. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه آش عباسعلی کرمانشاهی خوشمزه و سنتی با گوشت دنده.

مواد لازم برای تهیه آش عباسعلی

  • ﻧﺨﻮﺩ ۱/۲ ﭘﯿﻤﺎﻧﻪ
  • ﻟﻮﺑﯿﺎ ﭼﯿﺘﯽ ۱/۲ ﭘﯿﻤﺎﻧﻪ
  • ﻟﻮﺑﯿﺎ ﺳﻔﯿﺪ ۱/۲ ﭘﯿﻤﺎﻧﻪ
  • ﮔﻨﺪﻡ ﭘﻮﺳﺖ ﮐﻨﺪﻩ ۱/۵ ﭘﯿﻤﺎﻧﻪ
  • ﺑﺮﻧﺞ ۱/۲ ﭘﯿﻤﺎﻧﻪ
  • ﻋﺪﺱ ۱/۲ ﭘﯿﻤﺎﻧﻪ
  • ﮔﻮﺷﺖ ﺩﻧﺪﻩ ﮔﻮﺳﻔﻨﺪﯼ ۳۰۰ ﮔﺮﻡ
  • ﭘﯿﺎﺯ ﺩﺭﺷﺖ ۵ ﻋﺪﺩ
  • ﺳﯿﺮ ﺑﺮﺍﯼ ﺳﯿﺮ ﺩﺍﻍ ۱۰ ﺣﺒﻪ
  • ﻓﻠﻔﻞ ﺳﯿﺎﻩ ﻭ ﻗﺮﻣﺰ و زردچوبه و نمک ﺑﻪ ﻣﯿﺰﺍﻥ ﻻﺯﻡ
  • ﺭﻭﻏﻦ ﺣﯿﻮﺍﻧﯽ ﺑﻪ ﻣﯿﺰﺍﻥ ﻻﺯﻡ
  • ﻧﻌﻨﺎﻉ ﺧﺸﮏ ﺑﺮﺍﯼ ﻧﻌﻨﺎﻉ ﺩﺍﻍ ﺑﻪ ﻣﯿﺰﺍﻥ ﻻﺯﻡ

طرز تهیه آش عباسعلی

طرز تهیه آش عباسعلی کرمانشاهی با گوشت دنده

مرحله اول : آماده سازی حبوبات

همه حبوبات را از شب قبل خیس کنید. برنج را نیز خیس کنید و کنار بگذارید. در این حین چندین بار آبشان را عوض کنید تا نفخشان گرفته شود سپس همه حبوبات را با هم در زودپز یا قابلمه بگذارید تا پخته شوند توجه داشته باشید برای تست پخت حبوبات آنها را بین دو انگشت فشار دهید اگر له شدند و سفت نبودند علامت پخته شدن حبوبات است.

 

مرحله دوم : پخت گوشت و گندم

گندم را جداگانه بگذارید تا نیم پز شود در اواسط پخت گندم برنج را اضافه کنید تا با هم پخته شوند. گوشت را با کمی فلفل سیاه و ادویه داخل قابلمه یا زودپز ریخته و آب رویش بریزید و اجازه دهید تا گوشت کاملا پخته شود سپس آن را خارج کنید و ریش ریش کنید.

 

مرحله سوم : پخت آش عباسعلی

داخل قابلمه پیاز های نگینی شده را با روغن و زردچوبه بریزید تا عسلی شوند کمی فلفل سیاه نیاز اضافه کرده و تمام حبوبات پخته شده را به همراه گوشت ریش ریش و برنج و گندم و به همراه آبجوش اضافه کنید و اجازه دهید تا آش عباسعلی پخته و دانه و برنج و گندم در آن مشخص نباشند.

 

مرحله آخر

این آش به خاطر داشتن گوشت ریش ریش کشدار می شود چند تا جوش که خورد آش عباسعلی ما حاضر است مقدرای روغن حیوانی روی آش ریخته و با پیاز داغ و نعنا داغ و سیر داغ تزئین کنید. نوش جان

نکات کلیدی در تهیه آش عباسعلی سنتی

  1. اگر طعم و مزه روغن حیوانی را دوست ندارید حذف کنید.
  2. این آش هر چقدر تند باشد بهتر است پس به آن فلفل قرمز اضافه کنید.
  3. در حین پختن آش را هم زده تا ته نگیرد.

منبع : پارسی دی