خورشت قیمه از غذاهای اصیل و پرطرفدار ایرانی است و در ایام محرم نیز جهت نذری و در هیئت های عزاداری تهیه می شود. به طور معمول قیمه نذری را برای ۵۰ نفر به بالا تهیه می کنند. در این مقاله میخواهیم طرز تهیه خورش قیمه نذری مجلسی را که دستور آن را از سایت پارسی دی آورده ایم به شما آموزش دهیم.

 

مواد لازم جهت تهیه قیمه نذری

  • چهار کیلوگرم گوشت خورشتی

  • سه کیلو پیاز

  • شش لیوان لپه
  • زردچوبه و فلفل به مقدار لازم
  • ۶۵۰ گرم رب گوجه فرنگی
  • ۳۰۰ گرم لیمو عمانی
  • ۵ کیلوگرم سیب زمینی
  • یک قوری کوچک زعفران مکرده
  • نمک به مقدار لازم
  • ۰.۵ کیلوگرم دنبه
  • ۸ کیلوگرم برنج
  • روغن به مقدار لازم
  • نان لواش برای ته دیگ برنج

دستور پخت قیمه نذری و فوت و فن قیمه نذری

 

طرز تهیه خورشت قیمه برای ۵۰ نفر و نکات پخت قیمه نذری

قیمه از خورشت های پرطرفدار ایرانی است که برای نذری و مراسم ها مذهبی نیز سرو می شود. روش درست کردن قیمه برای نذری کمی متفاوت است و فوت و فن های خاصی دارد.

مرحله ۱:

برای تهیه قیمه ابتدا باید از شب قبل لپه ها را خیس کنید. گوشت را نیز از روز قبل پاک کرده و خرد کنید.

مرحله ۲:

در روز پخت یک دیگ مناسب را انتخاب کنید. به مقدار مناسبی روغن در داخل دیگ بریزید. روغن باید به اندازه ای باشد که تمام کف دیگ را پوشانده و کمی بالاتر از کف دیگ باشد.

مرحله ۳:

ابتدا گوشت های خرد شده را در داخل دیگ ریخته و کمی تفت دهید. اکنون پیاز خلال شده را به گوشت اضافه کنید. آنها را به خوبی تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شده و پیاز نرم شود.

مرحله ۴:

اکنون آب لپه ای که خیس کرده بودید را خالی کرده و لپه را به دیگ اضافه کنید. کمی لپه را تفت دهید. البته لپه برای تفت دادن به مدت زمان زیادی نیاز ندارد. اکنون کمی زردچوبه و فلفل را به مواد اضافه کرده و به خوبی هم بزنید.

مرحله ۵:

به این مواد رب گوجه رنگی اضافه کرده و هم بزنید. اکنون مقدار مناسبی آب در درون دیگ بریزید. شعله گاز را زیاد کنید تا خورشت به جوش بیاید. پس از اینکه به جوش آمد، میزان شعله را کم کنید. صبر کنید تا خورشت پخته و کاملا جا بیافتد.

مرحله ۶:

زمانی که گوشت پخت و تقریبا نیم ساعت زمان باقی مانده تا شعله گاز را خاموش کنید، زعفران دمکرده و لیمو عمانی و نمک را به آن اضافه کنید. پس از اینکه کاملا جا افتاد، آن را از روش شعله بردارید.