خورشت اناربیج از غذاهای خوشمزه و معروف شمالی است که طرز تهیه نسبتا آسانی دارد. اگر به ظاهر این غذا نگاه کنید، شباهت زیادی با خورشت فسنجان دارد؛ اما تفاوت اصلی آن در سبزی استفاده شده در خورشت اناربیج است که عطر و طعم فوق العاده ای به این غذا می بخشد. در این آموزش آشپزی که از سایت پارسی دی گرفته شده است قصد داریم تا طرز تهیه این غذای خوشمزه را به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید.

 

مواد لازم برای تهیه خورشت اناربیج شمالی

  • ۲۵۰ گرم گردو
  • ۳۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
  • یک لیوان آب انار ترش (می توانید به جای آن از آبغوره استفاده کنید)
  • یک عدد پیاز
  • یک قاشق مرباخوری پودر گلپر
  • ۲۵۰ گرم سبزی خرد شده (شامل ۱۰۰ گرم تره، ۸۰ گرم جعفری، ۵۰ گرم خالواش و چند شاخه نعناع)
  • رب انار به مقدار لازم
  • نمک و زردچوبه و فلفل به مقدار لازم

 

دستور پخت خورشت اناربیج شمالی

 

طرز تهیه خورشت اناربیج گیلانی

مرحله ۱

ابتدا آب انار ترش یا آبغوره را در داخل قابلمه ریخته و کمی زردچوبه و نمک به آن اضافه می کنیم. صبر می کنیم تا کمی به جوش بیاید.

 

مرحله ۲

گردو را آسیاب کرده و خیلی ریز می کنیم. سپس با کمی آب مخلوط کرده و به آب انار اضافه می کنیم.

 

مرحله ۳

به مدت ۲ الی ۳ ساعت صبر می کنیم تا گردوها پخته شوند و روغن گردو معلوم شود. در این مدت چندین مرتبه آب سرد به آن اضافه می کنیم تا روغن پس دهد.

 

مرحله ۴

اکنون ۲۰۰ گرم سبزی خرد شده را با کمی روغن تفت داده و سرخ می کنیم. حدود ۵۰ گرم از سبزی را برای مراحل بعدی نگه می داریم.

 

مرحله ۵

در این مرحله سبزی تفت داده شده را به خورشت اضافه می کنیم. سبزی باید به مدت یک ساعت با خورشت پخته شود.

 

مرحله ۶

اکنون پیاز را رنده کرده و آب اضافی آن دور می ریزیم. سپس گوشت چرخکرده، باقی مانده سبزی و نمک و فلفل را با پیاز ترکیب کرده و ورز می دهیم. سپس کم کم از گوشت چرخکرده برداشته و به اندازه دانه های گردو قلقلی می کنیم.

 

مرحله ۷

گوشت های قلقلی را با کمی روغن در ماهیتابه تفت می دهیم تا کمی شکل گرفته و وقتی که در قابلمه می ریزیم، وا نرود. رب انار را کم کم به خورشت اضافه کرده و گلپر را نیز به مواد اضافه می کنیم.

 

مرحله ۸

گوشت ها را در داخل خورشت می ریزیم. به مدت یک ساعت صبر می کنیم تا گوشت ها پخته شده و خورشت به قوام مورد نظر برسد. در این مرحله می توانید خورشت را تست کرده و اگر نمک یا ترشی آن کم بود، به آن نمک یا رب انار اضافه کنید. در نهایت صبر کنید تا خورشت کاملا جا افتاده و به قوام مورد نظر برسد. اکنون خورشت اناربیج آماده شده است.