نخود پلو یک غذای خوشمزه و زیباست که اصالتی ترکیه ای دارد. نخود پلو را با نخود سبز نوبرانه بهار تهیه می کنند. نخود پلو را هم به شکل استامبولی با گوجه تهیه می کنند و هم به شکل باقالی پلو به همراه شوید که بسیار خوشمزه می شود. در بخش آشپزی امرور قصد داریم تا طرز تهیه نخود پلو را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای نخود پلو
- نخود 1 پیمانه
- برنج 3 پیمانه
- سینه مرغ ریز خرد شده 400 گرم
- پیاز 1 عدد
- کره به میزان لازم
- نمک و فلفل به میزان لازم
- زعفران دم شده به میزان لازم
- شوید خشک به میزان لازم
دستور پخت نخود پلو سبز ترکیه با مرغ
1. طرز تهیه نخود پلو سبز ترکیه
مرحله اول آماده سازی نخود: برای این کار، ابتدا نخود سبز را پاک کرده و می شوییم داخل قابلمه را آب پر کرده و روی حرارت می گذاریم به جوش که آمد نخود را داخل آب جوش ریخته و اجازه می دهیم تا 10 دقیقه بپزد و بعد آبکش می کنیم.
2. مرحله دوم: آماده سازی مرغ
ابتدا تابه ای را روی حرارت گذاشته و مقداری کره داخل آن می ریزیم. سپس پیاز ها را نگینی خرد کرده و داخل کره تفت می دهیم تا طلایی شود. حالا مرغ را به همراه نمک، فلفل به پیاز افزوده و اجازه می دهیم تا کاملا تفت بخورند؛ در نهایت زعفران را افزوده و از روی حرارت برمی داریم.
3. مرحله سوم: آماده سازی برنج
برنج را پاک کرده می شوییم و به مدت 2 ساعت با نمک خیس می کنیم. داخل قابلمه مناسبی را آب ریخته و اجازه می دهیم تا به جوش آید. حالا برنج را به آب در حال جوش می افزاییم و زمانی که برنج به سطح آب آمد نخود را به برنج افزوده و برنج را آبکشی می کنیم.
4. مرحله چهارم: دم گذاشتن نخود پلو
داخل قابلمه مناسبی را کمی کره ریخته و ته دیگ دلخواه را ته قابلمه می گذاریم حالا از برنج و نخود آبکش شده، مرغ و شوید به صورت لایه ای می ریزیم تا مواد کاملا تمام شود. بعد یک قاشق غذا خوری کره را ذوب کرده و یک قاشق غذا خوری زعفران به آن افزوده و روی برنج می ریزیم.
5. مرحله آخر: سرو نخود پلو
حالا نخود پلو دم کشیده را در ظرف مناسبی کشیده و در کنار سالاد شیرازی نوش جان کنید.
نکات مهم و فوت و فن تهیه نخود پلو با مرغ و شوید
- برای این غذا اگر شوید ساطوری تازه استفاده کنید بسیار عالی می شود.
- این غذا جایگزین بسیار خوبی برای کسانی است که به فابیس مبتلا هستند و منع مصرف باقالی دارند.
- می توانید روغن را جایگزین کره کنید.
منبع: سلام دنیا